286 personer som gör en överlycklig

Posted by | augusti 24, 2009 | Allmänt, Sociala Medier | 18 Comments

Det här är en av de där bloggposterna som är inriktad till ett litet antal peronser och för alla andra kan detta tyckas vara relativt tråkigt. Det får ni allt tåla för den här bloggposten är riktad till alla de 286 fantastiska personerna som var med på Sweden Social Web Camp, SSWC nu i helgen.

Det är svårt att med ord förklarar hur magifantastiskt ett litet nördigt web camp på Tjärö kan vara, men alla ni som var där vet vad jag pratar om. Kort och gott så kommer den här helgen gå till historien som 2009 års viktigaste event rörande sociala medier i Sverige.

För egentligen är det ganska skadat att man utsätter sig för följande:

 • 8 timmars resa ned till en ö i Blekinge
 • Sova i ett militärtält 2 dagar
 • Bo utan elektricitet & fast internetlina
 • Få en minibuss pajad
 • Stå strandade på en motorväg innan man hämtas upp
 • 14 timmars hemresa hem

Trots detta så är den enda känslan som finns är att du bara vill tillbaka och vara där för evigt. Det om något är ett tecken på en lyckad helg, rättare sagt en överlyckad helg. Så tack alla ni 286 personer som gjorde den här helgen till en av de mest minnesvärda i mitt liv!

När det gäller alla sessioner och vad som diskuterades under SSWC får jag återkomma till det likt min session om Sociala Medier & SEO. Det finns mycket att säga där så det förtjänar en alldeles egen bloggpost.

Fram till dess är det dags för mig att utse årets…

Och sist men inte minst…

Vi avslutar med ett par bilder från min iPhone som säkerligen kan vara av intresse för några :)

About Simon Sundén

Jag som skriver här heter Simon Sundén. Är en av grundarna av Lissly. Den här bloggen är privat, men handlar främst om SEO - sökmotoroptimering, gaming, e-sport, sociala medier, PR, internetmarknadsföring och annat smått och gott i denna härliga internetvärld.

 • http://jardenberg.se Joakim Jardenberg

  Hörrö, festens dansare är ju faktiskt du: http://www.youtube.com/watch?v=MnfHjCTG_Uk

  Inte försöka smita undan med någon falsk blygsamhet här ;)

 • http://kristofferforsgren.se Kristoffer Forsgren

  Jag känner helt igen mig i det du skriver. Resan var galen, boendet helt crazy (första dagen vaknade jag av en gräshoppa i nyllet) och fästingarna militanta. Men precis som du så vill jag tillbaks dit, jag ville att det skulle fortsätta. Det är tack vare alla trevliga deltagare som jag känner så. Maken till härlig stämning var det länge sedan jag upplevde och jag längtar redan till nästa SSWC!

  Att uppkopplingen var skakig och endast fanns fläckvis gjorde inte ett smack. Att sova i ett tält tillsammans med massa annat folk på ett fält var bara trevligt.

  Sessionerna var inspirerande och tänkvärda, kvällarna var härliga och pulserande. Just nu hittar jag inte riktigt ord som gör det hela fullständig rättvisa, måste samla tankarna och skriva en post om det de närmsta dagarna.

  Tack för utnämningen! =)

 • http://www.david.nu David

  Hoppas verkligen det blir av igen. Satt hela helgen och störde mig på att jag inte var där… :/

 • http://www.webbradion.net/ David Svensson

  Bra sammanfattning, vi får verkligen hoppas att det blir fler sswc.

 • http://www.miku.se Maria Gustafsson

  Jag håller med, vilken helg, jag ville stanna kvar där men stannar kvar i känslan av att med vår gemensamma vilja, smartness och engagemang så kan vad som helst göras i framtiden.
  Till och med en talande kartong ;-)
  Vi ses nästa år, Maria på MIKU

 • LindaWaxin

  lägret – människorna, stämningen och diskussionerna gjorde mig lycklig i helgen. dans för mig är som lyckopiller. bra kombo helt enkelt. och ja – med tanke på bjälkdans högt över marken är det självklart att du förtjänar jardenbergs utnämning.

 • http://www.joinsimon.se Simon Sundén

  @Joakim Jag ger mig och ändrade lite i listan. Man kan kalla mig för mycket, men knappast blyg ;)

 • Pingback: Vad är väl en bal på slottet, när man kan bo i tält på #sswc? | Pluceras blogg

 • http://www.minamoderatakarameller.blogsport.com Mary

  Jag känner mig oerhört smickrad för att jag fick vara med på listan ovan. Tack tack…

 • Pingback: SSWC ‘09 – Vad hände egentligen? | Fredriks Blaargh

 • Pingback: Sweden social web camp var fantastiskt #sswc | Jenefeldt.se

 • Pingback: Sweden Social Web Camp – En kort återblick - Mathias Johansson

 • Pingback: tältmöte = kärlek « mymlan. the real.

 • Pingback: Ford, Volvo eller en kanske en Twitter-buss? | Internetionalisering

 • Pingback: Drömmer mig tillbaka till SSWC 2009 « Jan Viderén

 • Pingback: Loggenbloggen » Blog Archive » Sweden Social Web Camp

 • http://www.podblog.dk Karin Høgh

  Det er sandt – mange forhold på SSWC var ”umulige” – jeg havde glemt tandbørsten, min luftmadras kunne ikk eholde luft, jeg kunne ikke forstå, hvad alle sagde, og regnen… men hvor var det bare skønt.

  Nåja, og så troede mange, at jeg var Poken-pusher from hell, selv om jeg er journalist, podcasting-konsulent og underviser i digitale medier, men det vigtigste var det sociale og dét at være med bare – jeg kommer gerne til næste år.

 • Pingback: Spinns #SSWC-postning