Spara pengar på att välja ljudböcker

Har du upptäckt den ekonomiska fördelen med att lyssna på ljudböcker via ett ljudboksabonnemang? Om inte har du en angenäm överraskning framför dig. Genom att välja ljudbokslyssning framför traditionell bokläsning får du tillgång till ett enormt bibliotek för en billig peng.

Månadsabonnemangen för ljudböcker fortsätter att växa i popularitet. Det är enkelt att förstå varför. För en billig månadskostnad kan du lyssna fritt på tusentals böcker. Många av böckerna finns dessutom i två varianter; ljudbok respektive e-bok. Med andra ord kan du välja att läsa på det sätt som passar dig bäst.

Utnyttja möjligheten att lyssna gratis

ljudboksappar.se kan du läsa om för- och nackdelarna med vart och ett av bokabonnemangen på den svenska marknaden. Där kan du även ta del av aktuella erbjudanden för att läsa böcker gratis. På grund av tuff konkurrens mellan de olika apparna ges du möjlighet att lyssna på gratis ljudböcker innan du bestämmer dig för att abonnera.

Jämför appar för ljudböcker

Abonnemangskostnaden är inte den enda kvalitetsmarkören för ett ljudboksbolag. Beroende på vilken typ av litteratur du föredrar kan du vilja ha tillgång till olika utbud i apparna. Nedanför följer tips på hur du kan välja rätt ljudboksapp utifrån dina preferenser:

  • Kolla igenom utbudet för att se vilken ljudbokstjänst som matchar ditt läsintresse.
  • Läs och jämför de olika villkoren för abonnemangen för att få en bild av var du kan få mest valuta för pengarna i förhållande till hur mycket du vill lyssna.
  • Prova att lyssna på ljudböcker gratis via tjänsterna för att få en känsla för appen, utbudet och funktionerna.

Lyssna på ett obegränsat ljudboksutbud

Om du vill läsa och lyssna mycket är ett traditionellt ljudboksabonnemang allra mest generöst. Det finns dock gratisalternativ för dig som läser och lyssnar i mindre utsträckning och som inte är så kräsen med böcker. Du kan bland annat utnyttja bibliotekens digitala gratistjänster. Var uppmärksam på att dessa begränsar tillgången till någon enstaka titel i månaden.

På Sveriges radio finns Radioföljetongen för gratis lyssning av litteratur av etablerade författare. För tillgång till populärlitteratur måste du dock vända dig till bokhandeln och köpa böcker dyrt eller till en avsevärt billigare ljudbokstjänst som ger dig nästan obegränsad tillgång direkt. Om du känner dig osäker på vilken bokmodell som passar ditt läsande kan du som sagt prova abonnemangen kostnadsfritt under en period.