Skydda företaget med advokat

Oavsett vilken typ av företag du driver så är det alltid en god idé att ha tillgång till en bra advokat. Den svenska lagboken är omfattande och det är omöjligt som lekman att ha koll på alla lagar. Dessutom sker det ständigt uppdateringar och förändringar, och det finns särskilda lagar som tillämpas vid mycket specifika tillfällen.

För att du ska lyckas med din affärsrörelse så är det alltid bäst om du fokuserar på det du kan, till exempel tillverkning, bra service och ledarskap och lämnar de juridiska frågorna åt experterna. Genom att anlita en professionell och erfaren advokatbyrå Linköping eller annan stad får du den rådgivning och expertis som du behöver.

När behövs en företagsadvokat?

Det finns många tillfällen där en kunnig advokat kan komma till undsättning. Några exempel är:

  • Rådgivning – är det du vill göra lagligt?
  • Skydd – hur kan du skydda ditt företag från externa och interna hot?
  • Brott – en medarbetare har gjort något illegalt.
  • Ersättning – har du rätt att få ersättning vid en specifik händelse?
  • Kontrakt och avtal – en viktig del mellan dig, dina anställda och yttre medarbetare.

Var alltid redo

Vare sig det handlar om rådgivning i juridiska frågor eller om det har hänt något akut så är det guld värt att ha tillgång till en advokat. Idag drabbas en stor del av Sveriges företag av bedrägeribrott och med det kommer stora juridiska konsekvenser. Har en kollega förskingrat eller en konkurrent stulit din logo? Har du blivit oskyldigt anklagad för att ha begått ett brott? Genom att ha en advokat tillhanda får du veta hur du kan gå till väga, vilka rättigheter du har och hur du bäst bör hantera situationen.

Skador och skydd

Alla anställda i Sverige skyddas av den så kallade arbetsmiljölagen, vilken innebär att den som arbetar inte ska utsättas för fysiska eller psykologiska faror. Det kan handla om allt från mobbning och sexuella trakasserier till en säker arbetsmiljö, fri från exempelvis gifter och buller. För att du ska veta vad som gäller i varje fall kan du antingen sätta dig ner och plöja igenom alla regler och lagar på egen hand, vilket kommer att ta enorm tid och energi, eller anlita en advokat som kan förklara allt på ett rakt och redigt sätt.

Kontrakt och avtal

Ett företags framtid beror både på hur väl det lyckas rent ekonomiskt men också hur väl det är skyddat från olika problem. Genom att vara säker på att det gör är korrekt och lagligt slipper du oroa dig för oväntade smällar. Ett exempel är att ha bra anställningskontrakt där dina och dina anställdas rättigheter och skyldigheter är klara och genomtänkta, och att avtal med yttre medarbetare är lämpliga. En advokat kan hjälpa dig med att både teckna och läsa kontrakt och hjälpa dig genom den snåriga juridik-djungel som de ofta innebär.

Många företagare inser inte värdet av tid! Det finns flera sätt att ta kontroll över sin tid, till exempel att planera väl och att göra en sak i sänder. Med en kunnig advokat vid din sida sparar du på mycket värdefull tid och kan känna trygghet i din affärsverksamhet på ett säkert sätt.