Så handlar du ethereum

Ethereum är den populäraste kryptovalutan efter bitcoin. Det är en helt autonom kryptovaluta som ingen stat har inflytande över. Ethereum har blivit en populär tillgång att investera i eftersom kursen svänger ofta mycket och kraftigt.

Ethereum är själva mjukvaruplattformen och på den plattformen används Ether men oftast refereras det endast till ethereum. Ethereum är likt bitcoin en kryptovaluta som är helt fri från tillsyn av myndigheter och stater. Du kan som med andra tillgångar tjäna pengar på att äga ethereum. Om du vill köpa ethereum kan du göra det snabbt och enkelt hos en kryptomäklare men tänk på att aldrig köpa kryptovalutor på en oreglerad handelsplattform. Ethereum är den kryptovalutan som ligger på andra plats i popularitet, bitcoin innehar första platsen. Det som skiljer bitcoin från ethereum är bland annat att det inte finns en begränsad mängd ethereum.

Skaffa din en ethereum-wallet

Innan du köper ethereum är det bra att veta hur en digital plånbok, wallet, fungerar. Du kan med ett enda misstag förlora allt du har i din plånbok och därför är det viktigt att du vet vad du gör. En ethereum-wallet är en slags mjukvara som lagrar ditt värde du har i ethereum. Du kan använda din wallet på en dator, en mobil eller en onlinebörs. Till din ethereum-wallet får du en privat nyckel. Om någon får ta i din nyckel kan du bli bestulen på hela beloppet. I och med kryptovalutornas popularitet har också bedragarna fått upp ögonen för kryptovalutor. Det är många som vill lura av dig dina pengar. Det är också viktigt att du kommer ihåg din nyckel för om du glömmer den eller tappar bort den är dina ethereum borta för alltid. Du kan skriva ut och spara din privata nyckel offline. När du har en wallet är det dags att börja köpa ethereum.

Ethereum som investering

Ethereum är en av kryptovalutorna som spås ha en ljus framtid. Värdet har stigit enormt det senaste året. Det är minst sagt spännande att se vad som händer det kommande åren. Det är många som anser att det är en bra investering att köpa ethereum och speciellt eftersom kryptovalutor blir allt mer accepterade som betalmedel. Värdet på ethererum svänger snabbt och ibland kraftigt som det flesta andra kryptovalutor. Det är svårt att förutspå kursutvecklingen även om du har historisk data som är pålitlig. För att tjäna pengar på ethereum kan du spekulera i hur prisutvecklingen kommer att bli. Den stora fördelen med de snabba kurssvängningarna är att du kan tjäna pengar på det. Det finns olika tradingplattformar som lämpar sig för mer kortsiktig handel. Som med alla investeringar tar du en risk när du handlar kryptovalutor. Det är klokt att endast investera det kapital som du har råd att förlora om allt går åt skogen. Tänk på att alltid göra din egen analys. Att ha olika kryptovalutor som investering kan vara en god idé om du tror att kryptovalutor har en framtid.

Tips när du ska köpa ethereum:

  • Handla hos en säker handlare.
  • Investera bara pengar du har råd att förlora.
  • Förvara din personliga nyckel på ett säkert ställe.
  • Förstå hur ethereum fungerar innan du handlar.