Inspireras av föreläsare och bli bättre på ditt jobb

Det finns flera goda skäl att boka in en föreläsare till företaget om du vill gå med vinst. En bra föreläsare kan nämligen göra mer än att bara hålla en intressant presentation, en bra föreläsare har förmågan att motivera och på så vis även vända ett helt företag från att gå med förlust till att gå med vinst.

När du vill öka engagemanget på företaget finns det massor av knep och tricks att ta till, men det viktigaste av allt är att du som ledare föregår med ett gott exempel. Så varför inte göra som Simon säger och boka in en föreläsare? Lena Skogholm till exempel, henne bokar du via https://www.lenaskogholm.se/ och där kan du välja precis vilken typ av föreläsning du är intresserad av – och ett tips är att börja med att boka en utbildning för företagets alla chefer innan den stora föreläsningen hålls för då får man de verktyg som en chef behöver för att bibehålla motivationen som föreläsningen inspirerar till. Tänk på att det inte är för intet som så kallade TED-Talks blivit så populära som de blev.

Uppmuntra till motivation på jobbet

Något annat som är viktigt att tänka på när du som ledare vill motivera dina anställda och även vill att de ska uppmuntra varandra är att vässa kommunikationen. Till exempel är det vanligt med långa dragningar där det laddas upp med PowerPoint-presentationer och annat, men om du verkligen vill bli ihågkommen finns några andra saker du ska tänka till kring, till exempel dessa tips är bra att ta till dig:

  1. Banta din presentation – var kort och koncis, håll dig till ämnet och strunta i onödig information.
  2. Minska på punktlistorna – dessa är inte så effektfulla som en kanske tror, använd i stället bilder som du kompletterar med text, eller varför inte en video?
  3. Använd din röst – när du artikulerar och låter på ett visst sätt fångar du intresse och bibehåller dina åhörare, testa därför att variera tempo och tonläge för att se reaktionerna.
  4. Underskatta inte kraften av överraskningsmoment – att chockera eller överraska publiken är ett sätt att få dem att minnas dina ord, tänk till exempel på när Bill Gates höll sitt TED-Talk år 2009 och släppte ut mygg för att uppmärksamma kampen mot malaria.
  5. Övning ger färdighet – när du är säker på din presentation kommer folk lyssna och inspireras, att öva flera gånger på samma presentation är därför ett vinnande koncept samtidigt som det gör dig säkrare som talare.