vit keps

Nya sätt att marknadsföra i en digitaliserad värld

Vi lever i en värld som blir allt mer digitaliserad vilket ställer nya krav på företags marknadsföring. Trots att digitaliseringen tar över mer och mer gäller det att inte glömma bort den klassiska marknadsföringen, det är viktigt att hitta en balans mellan det nya och det gamla.

Marknadsföring är en av de viktigaste sakerna för företag att satsa på. Syns man så finns man. Med marknadsföring menas att skapa en varumärkeskännedom och väcka potentiella kunders intresse. Denna process går ut på att skapa relationer med kunder och få kunderna att köpa företagets produkter. Här gäller det att förstå kundernas behov och detta kan du lista ut med olika analyser. Förr var det vanligt med traditionell marknadsföring som att publicera annonser i tidningar, tv eller radioreklam och affischer. Nuförtiden har det kommit mängder med nya sätt att marknadsföra på såsom influencer marketing på social medier, digitala notiser och event.

Traditionell marknadsföring

vit kepsTraditionell marknadsföring har börjat försvinna men några delar finns fortfarande kvar och kan vara väl värt för företag att satsa på. Tv-reklam har potential att nå ut till många människor på en gång och kan skapa en hög varumärkeskännedom. Annan traditionell marknadsföring som har hög potential är att profilera produkter med företagets logga. Dela ut pennor, tröjor och kepsar med tryck på till exempel mässor så kommer ditt företag att blir ihågkommit. Att vara närvarande på mässor som är relevanta för bolaget kan vara en enorm vinst. Här kan du träffa just din målgrupp och får en personlig kontakt med potentiella kunder.

Digital marknadsföring

Trots att många av de traditionella sätten fungerar alldeles utmärkt för marknadsföring krävs det att företag hänger med i utvecklingen och kombinerar med digital marknadsföring. Som företag är det viktigt att vara närvarande på sociala medier. Se till att hålla igång företagets egna kanaler såsom Facebook och Instagram men du kan även ge företaget en extra skjuts med influencer marketing. Företag skickar sina produkter till olika influencers för att få en rekommendation i deras kanaler och på så sätt förhoppningsvis få en ökad försäljning.

Lagar för tydlig marknadsföring

instagramNär du ska marknadsföra ditt företag och dess produkter på sociala medier finns det en del regler att förhålla sig till. Lagarna är idag ganska otydliga men i det stora hela ska det vara tydligt att inläggen är marknadsföring. På sociala medier ska man bland annat skriva att man marknadsför en produkt. Detta är framförallt viktigt för just influencers. De behöver vara skriva ut att de får betalt för göra inlägg åt olika företag.

Anlita en PR-byrå för att få den bästa marknadsföringen

I en ständigt förändrad marknad är det kanske inte lätt att veta var företaget ska satsa sina pengar för att få ut det mesta av sin marknadsföring. Anlita en PR-byrå så hjälper de dig med att ta reda på exakt hur ditt företag ska positionera sig samt vilka medier ni ska använda er av. De tar hand om allt från början till slut och ditt företag kommer få ut det mesta av marknadsföringen.