kaffepaus

Kaffepausen är dagens viktigaste moment

Fördelarna med kaffe är många. Som du säkert vet så är kaffe uppiggande och detta är en anledning till att många dricker det just på morgonen när man är som tröttast men detta är faktiskt inte enda gången du bör dricka kaffe.

Kaffe är livets viktigaste dryck för många och de hade aldrig klarat en dag utan en härlig kopp. Men det visar sig nu att det inte endast är själva kaffet som är livsavgörande utan även själva pausen som kommer med den. Har du anställda och bryr dig om deras välmående men även effektiviteten bör du skaffa en kaffemaskin för företaget.

Naturlig paus som gör jobbet effektivare

kaffepausVår hjärna är inte gjord för att konstant gå på högvarv och behöver en naturlig paus då och då för att få återhämta sig. Om du tar flera kortare pauser kommer du komma tillbaka med nya styrka efter varje paus och då fortsätta jobba och göra ditt bästa. När du studerar är det vanligt att du får en kvarts rast varje timme, detta för att man inte kan fokusera ordentlig mer än 45 minuter åt gången. Detta borde arbetslivet ta efter. Det är dock inte enkelt att hålla reda exakt på hur alla jobbar så om företaget skaffar en bra kaffemaskin och även bjuder på någon fika till ibland så kommer dessa pauserna att komma automatiskt. Personalen kommer jobba mer effektivt vilket gör investeringen väl värd för företaget.

Kaffe gör gott för hälsan

Kaffe är inte bara gott utan kommer även med många hälsofördelar. Här listar vi några av dem. Tänk dock på att endast dricka tre koppar om dagen, efter det kan hälsoeffekterna försvinna och det blir istället tvärtom.

  • Tack vare det uppiggande koffeinet får du bättre minne som är bra när du ska lära dig nya saker. Drick mycket kaffe när du är på konferens.

 

  • Glöm potensproblem. Män som dricker kaffe minskar risken att drabbas av impotens. Vem vill inte ha ett bra sexliv och slippa tänka på potensen.

 

  • Risken för diabetes minskar. Detta gäller även när du dricker te så du kan med gott samvete njuta av din varma dryck.

 

  • Kaffe kan halvera risken för att du ska drabbas av en aggressiv variant av bröstcancer. Värt ett försök onekligen!

 

kaffekoppDrick inte ditt kaffe för tidigt på morgonen

De allra flesta vill ha kaffet direkt när de vaknar på morgonen men detta är faktiskt inte det bästa om du ska tro på forskning. Du bör vänta med att dricka kaffe till klockan 9:30. Tidigt på morgonen är ett stresshormon som heter kortisol som högst vilket innebär att du inte är lika mottaglig för koffein. Mellan 9:30-11:30 är dessa nivåer lägre och detta är därmed den bästa tiden för en kopp kaffe. Då kommer du få den största uppiggande effekten som ändå är en av de största anledningarna till att vi dricker kaffe.