YouTube statistik öppet hos Mathias Sundins kampanjvideo

Posted by | juli 31, 2009 | Webbstatistik | 5 Comments

För den som har missat så har YouTube väldigt bra statistik i sitt YouTube Insight som visar i detalj hur det går för din video. Det finns demografisk data. Det finns data när videon blev populär. När besökarna tröttnat i själva klippet. Vilka källor som ger flest visningar. Ja, kort och gott det mesta man önskar sig när det gäller statistik för en video.

YouTube Insight har funnits i över ett år och nu för någon vecka sedan  gick YouTube ut med att det nu finns möjlighet att visa den här datan helt öppet. Om man önskar har man alltså möjlighet att själv välja att visa upp sin YouTube-statistik helt öppet för omvärlden.

Eftersom detta lanserades för någon vecka sedan har det hittills varit ganska få videos i Sverige där man kan se detta, men jag hittade just en nysläppt video från riksdagskandidaten Mathias Sundin, där man kan se öppen statistik.

Kort om videon: Mathias Sundin tänker sätta svenskt rekord i dörrknackning (som är en sjukt effektiv metod om du själv är kandidat och duktig på det), och har gjort en video om detta.

Eftersom dörrknackning är någonting som vi svenskar ser som lite jobbigt eftersom vi fortfarande lever med de där ”jävla dammsugarförsäljarna och Jehovas vittnen” så driver således Mathias Sundin med hela fenomenet.

Äntligen en politisk kampanjvideo med humor i Sverige! Snyggt gjort Mathias!

Tittar vi nu på statistiken så kan man nu se vissa delar helt öppet:

YouTube Insight Visningar

Ovan ser vi nu hur trenden går för videon när det gäller antal visningar. Bokstäverna ovan hänvisar till var klicken till själva videon har kommit från vilket förklaras nedan.

YouTube Insight Links

Här kan man se de mest populära källorna och hur många som klickat från dem. Märk väl att detta inte är visningar från den källan utan klick på videon.

YouTube Insight Geografi Demografi

Därefter ser man demografisk och geografisk data. Eftersom YouTube har demografisk data över alla inloggade så kan man då visa vad det är för ålder på de som är inloggade. I Sverige är det inte (ännu) så många som har YouTube-konto men internationellt så är det betydligt fler. Säkerligen kommer antalet YouTube-konton öka i Sverige och då blir den här datan än tydligare.

Som sista del ser man här alla utmärkelser för klippet. Ingenting nytt utan så har det varit tidigare också.

YouTube Insight Utmärkelser

Välkomnande förändringar från YouTube. Nu saknas det bara att YouTube börjar räkna visningar från inbäddade visningar och inte bara de som klickar in sig till YouTube.com ;)

About Simon Sundén

Jag som skriver här heter Simon Sundén. Är en av grundarna av Lissly. Den här bloggen är privat, men handlar främst om SEO - sökmotoroptimering, gaming, e-sport, sociala medier, PR, internetmarknadsföring och annat smått och gott i denna härliga internetvärld.