Viral Video Chart

Ett tecken på att viral och social marknadsföring är på gång och någonting som ökar hela tiden är att det nu startar upp mängder med sajter om just detta. En sajt som jag hittade idag är Viral Video Chart, som är en topplista över de mest framgångsrika virala videoklippen.

Viral Video ChartSajten visar de videos som det länkas mest till och visar även hur många gånger videon har blivit visad. För alla de som vill lära sig mer om just viral och social marknadsföring är det väldigt bra att kolla på topplistan (finns även kategoriserat) för att se vilka videos som är populära. Kollar man vidare så ser man snabbt hur smart de har marknadsfört sig.

Etta på topplistan just nu är Barely Politicals nya video som är en uppföljare på Obama Girl som jag skrivit om tidigare. Videon spinner vidare och lanserar samtidigt Giuliani Girl, smart marknadsföring rätt igenom. Det är ingen slump att en av personerna bakom detta är en person som jobbar med digital marknadsföring

Tvåa på listan är en video i den väldigt populära serien ”Will it blend”. En serie där man sätter diverse olika prylar såsom iPhone i en blender och sedan kollar ifall det kommer att mixas. Underhållande och roligt. Bakom denna kampanj ligger Blendtec som säljer blenders på nätet. Detta är ett mycket bra exempel på hur ett företag lyckats väl med sin internetmarknadsföring.

Som jag skrivit tidigare om presidentvalet 2008 kommer säkerligen Youtube ha en än större påverkan i det kommande presidentvalet. För oss som vill följa utvecklingen från andra sidan Atlanten kan jag rekommendera kategorin på Viral Video Chart: US Presidential Candidates: Top 20 Viral Videos. Här kan man hela tiden följa vilka videos som det snackas mest om just nu och vilka som är visade mest, mycket smart för den som vill följa presidentvalet.

About Simon Sundén

Jag som skriver här heter Simon Sundén. Är en av grundarna av Lissly. Den här bloggen är privat, men handlar främst om SEO - sökmotoroptimering, gaming, e-sport, sociala medier, PR, internetmarknadsföring och annat smått och gott i denna härliga internetvärld.